SZIFÖN Diákpolgármester választás

2020. március 5-én került sor a SZIFÖN képviselők közül a diákpolgármester illetve két diák-alpolgármester megválasztására (egy fő általános iskolai és egy fő középiskola alpolgármester).

A SZIFÖN képviselők jelölteket állítottak a vezetői poziciókra, a választási bizottság tagjai – Baka Általános Iskola, SZSZSC Bezerédj Szakközépiskola, SZSZC Ady E. Szakközépiskola tanulói – a választási esemény előtt a jelölteket nyilatkoztatták arról, hogy elfogadják-e a jelöltséget. Ezt követően a diákpolgármesteri posztra – Fáncsi Balázs I. Béla Gimn. és Varga Kristóf Garay Gimn. tanulója -, az alpolgármesteri pozícióra – Takács Balázs I. Béla Gimn. és Benkő Gréta Baka Általánso Iskola tanulója – kerültek fel a szavazólapokra.

Minden jelölt bemutatta a programját és motivációját, hogy miért lenne alkalmas a pozícióra, melyet a diákképviselők  érdeklődéssel hallgattak, majd kérdéseset tettek fel.

Ezt követte a titkos szavazás, a SZIFÖN képviselők a választási jegyzék aláírásával egyidejűleg vették fel a szavazólapot a választási bizottság tagjaitól, majd egyénileg szavaztak először a diákpolgármesterekre, majd pedig az alpolgármesterekre.

A szavazás eredményeként:

Diákpolgármester Fáncsi Balázs I. Béla Gimnázium

Diák-alpolgármester Benkő Gréta Baka Általános Iskola

Diák-alpolgármester Takács Balázs I. Béla Gimnázium

Murvai Árpád Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke, aki megfigyelőként volt jelen a rendezvényen, gratulált a vezetőknek és a diákoknak a demokratikus választás lebonyolításához. A bizottság támogatásáról biztosította a SZIFÖN tagjait és március végi városi közgyűlés előtt történő bemutatkozásra hívta meg őket, ahol a hagyományoknak megfelelően polgármester úr fogja átadni a diákpolgármesternek a város kulcsát.

A diákpolgármester 2020.03.05-én alakuló ülést hívott össze, ahol megköszönte a bizalmat és a SZIFÖN új testülete megkezdte működését.

A Polip Ifjúsági Egyesület adja a jövőben is szakmai támogatást és az infrastruktúrát a SZIFÖN működéséhez a Szekszárd MJV Önkormányzattal együttműködésben.

EnglishHungarian