SZIFÖN

matricaA Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat (SZIFÖN) képviselötestületét a szekszárdi általános-és középiskolák diákjai választják meg. A választásokon minden Szekszárdon élö, és/vagy tanuló, 12-25 éves diák indulhat. A képviselők két éves mandátummal rendelkeznek. A diákpolgármester és -alpolgármesterek a már megválasztott képviselők közül kerülnek ki.
A SZIFÖN célja, hogy Szekszárd városában gondoskodjon a demokratikus jogok gyakorlásának formáiról, módszereiről az érintett korosztály számára (választások, testületi tevékenység, képviselői munka, stb.). E feladatköre mellett ellátja Szekszárd városban élő gyermekek és fiatalok érdekképviseletét és érdekvédelmét, mindezek megvalósítása érdekében együttműködik mindazokkal, akik segítik az alapvető céljai elérését (diákönkormányzatok, a felnőtt önkormányzatok bizottságai, civilszervezetek, Polip Ifjúsági Iroda, Regionális Ifjúsági Iroda, vállalatok,stb.).
Az ifjúsági önkormányzat olyan programokat szervez Szekszárdon, ahol a fiatalok együtt vannak, jól érzik magukat, és mindeközben tanulnak is.
A SZIFÖN tartja a kapcsolatot más ifjúsági önkormányzatokkal és civil szervezetekkel. Részt veszünk az általuk szervezett programokon, képzéseken, illetve mi is meghívjuk őket a rendezvényeinkre.
A Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat székhelye a Polip Ifjúsági Egyesület. Az iroda szakmai és infrastrukturális hátteret biztosít a sikeres munkához.
A SZIFÖN 2015 őszétől új tagokkal szeretné tovább folytatni a tevékenységét. Az előző évekhez hasonlóan idén is a szekszárdi fiataloknak megfelelő programokat akarjuk szervezni.

Szórólap:

szifon szorokeret

 

EnglishHungarian