Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat – választás

A Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat (SZIFÖN) 2020.02.27-én a megalakult, 2 évre kapta meg a mandátumát.

Három általános iskolából – Babits, Baka, Dienes Általános Iskola- 7 tanuló került a diák-képviselőtestületbe. Nyolc középiskola delegáltjai – AM DASZK Csapó D. Szakgimn., I. Béla Gimn., Garay Gimn., PTE Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola,  Szekszárdi Kolping Iskola, SZSZC Ady, SZSZC Bezerédj, SZSZC Vendéglátó Szakközépiskola – 18 fővel kerültek a testületbe. Összesen 25 fős SZIFÖN képviselőtestület alakult meg az iskolai delegálás alapján, melyet az iskola által igazolt delegálási lapon tették meg az intézmények.

A rendezvényen iskolánként bemutatták a diákönkormányzat működését, fontosabb eseményeit illetve meghatározták a jövőbeni városi szintű elképzeléseket, terveket, mit fognak tenni annak érdekében, hogy a SZIFÖN eredményes és sikeres legyen a következő két évben is. Többek között összefogást terveznek az iskolák diákjai, diákönkormányzatai közötti kommunikáció fejlesztésében, iskolákon átnyúló közös programok szervezésében pl. ügyességi, sport versenyek, szemétgyűjtés a városban, diáknapok közös megrendezése, sportágválasztó, koncertek, szabadidős rendezvények.

A rendezvényen megfigyelőként részt vett: Murvai Árpád elnök Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság, Majnay Gábor osztályvezető Humánosztály Szekszárd MJV és Toláczi Zsuzsanna igazgató Humánszolgálat Szekszárd. A rendezvényt a Polip Ifjúsági Egyesület a SZIFÖN-nel együttműködésben készítette elő és a PLACC  Közösségi Térben rendezte meg. Letenyeiné Mráz Márta az egyesület elnöke facilitálta az eseményt.

A diákok ötleteit, javaslatait méltatta zárszavában Murvai Árpád elnök és sok sikert kívánt a diákoknak.

EnglishHungarian