Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat 2022 választás

A korábbi évek hagyományait követve az általános és középiskolák kilenc iskolából delegáltak a közösségért sokat tevő diákokat az ifjúsági önkormányzatba.

A diákok a Szekszárdon élő tanulók érdekeit képviselhetik, párbeszédeket folytathatnak döntéshozókkal, városi szinten szervezhetnek programokat a fiataloknak. Önkénteskedhetnek jó dolgokért, lehetnek jó csapatjátékosok, emellett bekapcsolódhatnak az országos gyermek és ifjúsági önkormányzatok és a Nemzeti Ifjúsági Tanács munkájába.

Letenyeiné Mráz Márta a Polip Ifjúsági Egyesület elnöke az eseményen köszöntötte a megjelent diákokat, az Ifjúsági Érdekegyeztető Fórum önkormányzati és intézményi szakembereit. Elmondta, hogy a diák delegáltak emléklapot kapnak és a jövőben is szakmai támogatást nyújtanak az ifjúsági önkormányzat tevékenységéhez. A prezentációik bemutatása utáni alakuló ülésen pedig összegyűjthetik a diákpolgármesteri és két alpolgármesteri ajánlást, utóbbinál az egyiket általános, a másikat középiskolai delegáltra vonatkozóan.

Majd Fáncsi Balázs, egykori I. Béla gimnáziumi diák, jelenlegi pécsi egyetemista köszöntötte a delegáltakat, mint leköszönő diákpolgármester, az alakuló ülés összehívója, és sok sikert kívánt a számukra. Összefoglalta az elmúlt két év tevékenységét, kiemelte, hogy diákpolgármesterként nehéz volt számára a pandémia miatt.

Murvai Árpád, Szekszárd Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke is köszöntötte a delegáltakat, jó és tartalmas délutánt kívánt a számukra.

A Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzati választás 2022.03.01-én a diákpolgármester és a két alpolgármester megválasztásával folytatódik.

A Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat tagjai:

Az iskolai delegáltak:

Cseszák Balázs, Bakó Jonatán, Fáncsi Márton (I. Béla Gimnázium),

Illés Sándor, Wigand Barnabás, Sándor Virág Diána,(Garay Gimnázium),

Bali Anna, Ferenci Liliána, Karaszi András (Garay Általános Iskola),

Atkári Bianka, Kovács Máté, Horváth Petra (Kolping Iskola),

Horváth Virág, Karakas Edina, Poór Szabolcs (TMSZC Vendéglátó),

Kolompár Amanda, Csiki Bianka, Holtz Tamás (Baka Iskola),

Keszthelyi Zita, Czirkel Balázs, Stan Krisztián (Babits Iskola),

Málnai Zsófia, Huber Alexa, Lánger Dóra (Dienes Iskola),

Benkő Gréta, Gutheil Adrienn (PTE Egészségügyi Iskola)

EnglishHungarian