Bemutatkozás

A Polip Ifjúsági Egyesületet fiatalok és ifjúságfejlesztők alapították 2004-ben, amely folytatta az 1998-ban létrehozott Polip Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda tevékenységét. 2007 óta Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatával feladat-ellátási szerződés alapján működünk együtt. Célunk a fiatalok igényeire épített segítségnyújtás a mindennapi életük során felvetődő problémáik megoldásában. Személyes és közösségi kompetenciáik élményalapú fejlesztése, felkészítés az aktív társadalmi szerepre, hogy cselekvő, tudatos résztvevői legyenek sorsuk, életük alakításának, kiteljesítésének. Találkozási lehetőséget biztosítunk és értékteremtő programokat szervezünk a fiatalokkal közösen. Szekszárd központjában található irodánk és közösségi terünk számos szolgáltatást nyújt a gyermek (10-14 éves), az ifjúsági (15-18 éves) és a fiatal felnőtt korosztály (19-35 éves) számára.

Mindennapi tevékenységünk: információnyújtás és tanácsadás, irodai szolgáltatások biztosítása (internethasználat, fénymásolás, nyomtatás, scannelés), közösségi tér működtetése, ahol a szabadidő hasznos eltöltésére és aktív közösségi részvételre van lehetőség (csocsó, társasjátékok, szakmai és idegennyelvű minikönyvtár, társalgási, nyelvi, film-, szabadidős- és játékklubok).
Mindemellett táborokkal, képzésekkel, rendezvényekkel, iskolai felkereső tevékenységgel kívánunk a fiatalok számára minél több lehetőséget biztosítani.

honlapra-csocso  IMG_5980

EnglishHungarian