InnoFest – Vállalkozásindítási ötletverseny


A Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Corvinus Innovation Research Centre vállalkozásindítási ötletversenyt indít tehetséges fiataloknak, melyre a szervezők 30 év alatti jelentkezők üzleti modelljeit várják öt kategóriában, melyek mindegyike egy globális társadalmi problémát dolgoz fel. Az InnoFest során a résztvevők szakmai nagykövetek segítségével formálják kreatív ötleteiket működő vállalkozási programokká. Az idei versenyre október 8-ig nevezhetnek azok, akik projektjeikkel szeretnék kipróbálni magukat az üzleti életben, egyedül vagy már meglévő csapattal. A verseny végén a legjobbnak bizonyuló vállalkozási ötlet pénzügyi és szakmai támogatást nyer a megvalósuláshoz.
 
Azok számára, akiket érdekel a vállalkozásindítás, viszont nincs ötletük vagy nem tudják milyen úton induljanak el két webináriumot indítanak a szervezők:
 
Webinarium #1: 2021. szeptember 22., szerda >> Részletek
Webinarium #2: 2021. szeptember 29., szerda >> Részletek
 
A webináriumok fókuszában a csapatalkotás és ötletgenerálás áll, így bíztatjuk azokat, akik bizonytalanok, hogy látogassanak el a két esemény egyikére, ahol minden segítséget megkapnak, hogy csapatot alkossanak és közösen ötleteljenek. >> Regisztráció
 
A három hónapos képzéssorozat összetétele:
 
1.     FÁZIS: ÖTLETGYŰJTÉS
 
A program I. fázisában segítünk a fiataloknak kapcsolódni egymáshoz, csapatokba rendeződni, és az alapötleteteket kidolgozni egy eredményes pályázat benyújtásához a pályázati űrlapunkon keresztül.
 
Az ötleteknek napjaink fiatalokat érintő legjelentősebb kihívásaira kell választ adniuk, a kampányidőszakban a jelentkezők szakmai segítséget fognak kapni.
 
Pályázat benyújtási határidő: 2021. október 8. (elbírálás: 2021. október 10.) >> Pályázati űrlap
 
2.     FÁZIS: BOOTCAMP & COACHING
 
Az 1. fázis kiválasztottjai részt vesznek egy, az üzleti modell meghatározásáról, pitchingről szóló kétnapos BootCamp-en a Budapesti Európai Ifjúsági Központban. Itt már megtörténik a mentorok bevonása, akiknek célja, hogy a csapatok az üzleti terv írása közben kérdéseikre hozzáértő szakemberektől kapjanak válaszokat konzultációk keretében.
 
Üzleti terv benyújtási határidő: 2021. november 14. (elbírálás: 2021. november 21.)
 
3.     FÁZIS: KONFERENCIA & PITCH
 
A konferencia részeként a 2. fázis kiválasztottjai egy pitch verseny keretében, szakértői zsűrinek mutatják be validáció előtt álló üzleti koncepciójukat.
 
További információ: https://innofest.hu

EnglishHungarian