NIT Közéleti Mentorprogram 2021/2022 – Jelentkezés

A program elsődleges célja a 16 és 29 év közötti fiatalok képzése, a társadalmilag aktív, a közélet iránt érdeklődő, tehetséges fiatalok szakmai képzése, mentorálása, és becsatornázása a civil szektorba. 

A mentorporgram négy programelemből tevődik össze: személyes mentorálás, szakmai képzések és szemléletformáló előadások – Közéleti hétvégék, projektfeladatok megoldása, valamint társadalmi szerepvállalást erősítő programok.

Facebook: https://www.facebook.com/HungarianNYC/photos/a.482512191805854/4451438208246546/

További információ: 

A résztvevőkből az indulását követően területi egységenként alkotunk kisebb csoportokat, amelyek egy, az ifjúsági és közéleti szektorban releváns és számottevő tapasztalattal rendelkező mentorokat kapnának. Ezt követően régiónként választanak ki egy – egy specifikus társadalmi, közéleti problémát, amelynek megoldására mintaprojekteket dolgoznak ki mentoraik segítségével. Régiós szinteken vesznek részt alapozó képzéseken, ahol megjelennek az ifjúságpolitikai alapok, társadalomtudományi ismeretek, készség és kompetenciafejlesztések, a time management, a projektvezetés vagy éppen a különböző kommunikációs technikák egyaránt.
Ezek mellett önkéntesakciókon, látóutakon a (a for profit és a non profit intézményrendszerben egyaránt) webináriumokon valamint közéleti hétvégéken vesznek részt. Utóbbiból három alkalom kerül megrendezésre, amelyek olyan kulcstémákkal foglalkoznak majd, mint a fiatalok bevonása, aktivitás fokozása, motivációs tényezők kialakítása, társadalmi és közéleti kérdések, politikai trendek és folyamatok Európában, hálózatépítés a fiatalokból, önkéntesség, kortársmentorálás alapjai, a fiatalok önálló életkezdésével, életpályatervezésével kapcsolatos kérdései és nehézségei. Az idei év másik nagy újdonsága, hogy a résztvevők e-learning képzési anyagokkal is bővíteni fogják tudásukat olyan területeken, mint az egyéni tehetségfejlesztés vagy éppen az önképzés. 

EnglishHungarian