„Sportos le-SZEK-SZÁRD- Élj a sportnak!” beszámoló

„Sportos le-SZEK-SZÁRD- Élj a sportnak!” beszámoló

A „Sportos le-SZEK-SZÁRD- Élj a sportnak!” sportágválasztó rendezvény 2018. szeptember 28-án került megrendezésre a Szekszárdi  Sportközpontban.

A rendezvényt a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat (SZIFÖN) a Polip Ifjúsági Egyesülettel együtt rendezte a Szekszárd Megyei Jogú Város  Önkormányzatával, illetve a Szekszárdi Sportközponttal együttműködve. Ezen rendezvény keretein belül a szekszárdi diákok betekintést nyerhettek a Szekszárd városban működő sportegyesületek kínálatába, és kipróbálhatták magukat az adott sportágban. Ebben együttműködő partnereink voltak: Alisca Taekwondo Klub, Szekszárdi Bad Bones, Iberican Táncegyesület, Alisca Nyilai Íjász Egyesület, Fehérlófia SE, Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület, Szekszárdi UFC /Utánpótlásnevelő Futball Club/, Szekszárdi Jégmadarak, Hikari Aikido Egyesület, GYKSE Szekszárd, Unio BOKSZ Team Ökölvívó Utánpótlást Nevelő BOX Club, Szekszárdi Asztalitenisz Club, Szekszárd Kórház Sportkör Vívó Szakosztály.

Az önkéntesek száma összesen 11 fő volt: 3 fő a Polip Ifjúsági Egyesülettől, köztük az egyesület elnöke Letenyeiné Mráz Márta, Szekszárd Megyei Jogú Önkormányzatától Sipos Gergő Ifjúsági- és sportreferens, valamint a SZIFÖN-től 7 fő a jelenlegi Diákpolgármester Juhász Gergely vezetésével. A korosztály összetétele főként 9-10 éves gyerekekből állt, de jelen voltak 15-16 éves diákok is. A gyermekek a Dienes Valéria Általános Iskolából, a Babits Mihály Általános Iskolából, a Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, valamint a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolájából jöttek. Az iskolákból 193 fő vett részt, a rendezvény sikeréhez hozzájárult a bemutatkozó egyesületek tagjai (72 fő), akik az eseményen a bemutatókat tartották.

A rendezvény megjelent különböző média felületeken is. 2018. 09.23-án a Szekszárdi Vasárnapban jelent meg a felhívás, valamint a Hétről Hétre című hirdetőújságban a Szekszárd Kórház Sportkör Vívó Szakosztálya is hirdette az eseményt. 2018.09.26-án a SZIFÖN és a Polip a Rádió Antrittnak adott interjút. A rendezvényen 2018.09.28-án részt vett Ács Rezső polgármester úr, aki nyilatkozatott adott a Tolna Táj Televíziónak, és felvételeket készítettek az eseményről. 2018.10.07. Szekszárdi Vasárnapban összefoglaló cikk jelent meg az eseményről.

EnglishHungarian